SPOŠTOVANE STRANKE ! HVALA ZA ZAUPANJE IN SE PRIPOROČAMO ŠE NAPREJ

     
     


Tikida

nepremičnine in svetovanje d.o.o.
Žitna ulica 3
9231 Beltinci

Poslovna enota:
Lendavska 11
9000 Murska Sobota

Martina Balažic
Gsm: 031 458 910
Tel: 0599 43 333
Fax: 0599 43 334

E-mail: info@tikida.si

Iskalnik nepremičnin:

Prodaja

Nakup

Oddaja

Najem

Gsm: 031 458 910

Vrsta poslovanja:Tip nepremičnine:


Lokacija:
 
Untitled Document


VAŠ DOM V BARVAHAli imate radi barve? Ali veste, da barve dokazano vplivajo na naše počutje in vedenje? Kakšen dom imate oz.kakšnega želite imeti?

Barve so uporabljali že starodavni Egipčani, ko si niti ne moremo zamisliti, da so barve že takrat sploh lahko obstajale.

Barve se tudi uporabljajo največkrat v alternativni medicini kot pripomoček za zdravljenje ljudi. Kajti naše telo je sestavljeno iz 7 glavnih čaker.

 

 

Vsaka barva pa ima svoj pomen. Poglejmo si nekatere:

ZELENA:

Zelena barva deluje pomirjevalno in se povezuje z naravo. Zelene barve lahko uporabljamo v prostorih, za katere bi želeli, da so za počitek ali sprostitev. Zelene rastline tudi v pisarnah pripomorejo k prijetnemu vzdušju in razbijanju monotonosti. Zelena barva je barva 4.čakre, ki je na področju srca.

ORANŽNA

Je topla barva in vzpodbuja kreativnost, veselje do življenja ter delavnost. Najbolj primerna je za prostore, kjer želimo, da se počutimo toplo in prijetno. Eni strokovanjaki na tem področju edino priporočajo, da se oranžna barva naj ne uporablja v jedilnici, saj vzpodbuja apetit. Oranžna barva je barva 2.čakre, ki je na področju spolovil.

 

RDEČA BARVA

Rdeča barva je barva strasti, moči in energije. Je tudi barva samozavesti, vendar je tukaj potrebno tudi biti previden, saj preveč rdeče barve lahko deluje tudi obratno. Rdečo barvo lahko  uporabljamo v prostorih, kjer želimo ustvariti toplo vzdušje in kjer se družimo. Ta barva pa se naj ne bi uporabljala v spalnicah, saj lahko izzove napetosti. Rdeča barva je barva 1.čakre in se ji tudi pravi korenska čakra. 

 

RUMENA BARVA

Rumena barva je barva sonca, optimizma in osvobaja pred strahovi. Je tudi barva potrpežljivosti ter tolerance. Pripomore tudi k koncentraciji ter komunikaciji. Rumena barva deluje pozitivno na človeka in ga hkrati navdihne. Je barva 3.čakre, ki je na področju popka. Primerna je za jedilnice, hodnike...

 

 


Povezave do drugih strani:

       
Untitled Document


Članki in besedila:


copyright@2012 Tikida d.o.o.

Tikida nepremičninska agencija, Prekmurje, Pomurje, nepremičnine, prodaja, oddaja, nakup, beltinci, murska sobota, moravske toplice